Koka vattnet i Bergkarlås, Gesunda och på Sollerön
I samband med en avgrävd vattenledning under tisdagen har orent vatten kommit in i ledningssystemet i Bergkarlås. Ledningen är nu lagad men vattnet behöver kokas till dryck och mat. I Gesunda och på Sollerön ska vattnet kokas på grund av risk för vattenburen smitta.

RoA - Rehabilitering och Arbete

RoA – Rehabilitering och Arbete är en verksamhet för dig som är mellan 18 – 64 år och folkbokförd i kommunerna Mora, Orsa eller Älvdalen. Till oss kan du vända dig när du behöver ett längre rehabiliterande stöd för att du ska komma närmare en egen försörjning.

Kvinna ser ut över en skog.

RoA:s verksamhet är ett nära samarbete mellan arbetsmarknadsenheterna i Mora, Orsa och Älvdalen. Tillsammans med dig jobbar vi hälsoinriktat och lösningsfokuserat för att du ska komma närmare arbetsmarknaden.

Första gången vi ses får du fylla i en blankett om ett samtycke där du godkänner att vi får ta del av relevanta uppgifter om dig. Det kan exempelvis vara någon som bekräftar din situation. Självklart gäller vår tystnadsplikt både det som finns i skrift och det som sägs.

Sedan gör vi tillsammans en handlingsplan för dina tre första månader där du, i lugn och ro, får känna dig för om du tror att RoA kan vara rätt stöd för dig. Känns det bra efter tre månader fortsätter vi samarbetet för din fortsatta rehabilitering.

Som längst kan du vara inskriven i RoA under två år, vilket är gott om tid för din rehabilitering hos oss.

För att skrivas in i RoA:s verksamhet behöver mottagningsteamen – En dörr in, i din kommun skicka oss en remiss. Det kan ske på två sätt:

  • Du skickar in en ansökan på en anmälningsblankett till mottagningsteamet med en förfrågan om att komma till RoA.
  • Du har en handläggare i någon myndighet som skriver en remiss till mottagningsteamet – En dörr in och anger önskemål om att du vill komma till RoA.

Anmäl dig hos Mottagningsteamen - En Dörr In i din hemkommun via länkarna nedan:

Senast uppdaterad: 14 oktober 2020