• Undvik vägen mellan Bonäs och Våmhus


  Bild
  På grund av den pågående skogbranden i skogarna kring Bonäs uppmanas allmänheten att inte använda vägen mellan Bonäs och Våmhus. Endast boende och andra som absolut måste köra sträckan får använda vägen. Övriga uppmanas i stället att använda alternativa vägar.

 • Mora kommun arrangerar telefonväkteri om Strandenområdet


  Flygbild över Strandenområdet. Foto: Bergslagsbild AB.
  Den 16 juni sänder Mora kommun ett telefonväkteri med syftet att besvara frågor och funderingar från allmänheten kring vad som händer med Strandenområdet. Telefonväkteriet sänds i webbTV och på Radio Siljan.

 • Familjefrid – hjälp och stöd vid våld i nära relationer


  Foto på ett pappershjärta med en reva som hålls ihop av ett plåster
  Våld i nära relationer tycks ha ökat i spåren av den pågående pandemin. Hos Familjefrid kan du få hjälp, oavsett om du är den som utsätts för eller utövar våld.

 • Mora kommun arrangerar cykeltävling


  Cykel utanför kommunhuset i centrala Mora.
  TÄVLINGEN AVSLUTAD - Idag fredagen den 11 juni påbörjas en tävling där Mora kommun har placerat ut två cyklar någonstans i tätorten. Tävlingens upplägg är enkelt - den som hittar en cykel vinner den.

 • Kronprinsessparet i digitalt möte med Mora kommun om det aktuella läget


  Foto på kommundirektör Peter Karlsson och kommunstyrelsens ordförande Anna Hed (C) när de hade ett digitalt möte med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
  Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har haft ett särskilt möte med Mora kommun om läget under pandemin och vilka utmaningar som kommunen står inför. Mötet genomfördes helt digitalt och från Mora kommun deltog kommundirektör Peter Karlsson och kommunstyrelsens ordförande Anna Hed (C).

 • Se Moras firande av nationaldagen


  Svensk flagga mot molnig himmel.
  Mora kommun firade Sveriges nationaldag den 6 juni digitalt. Här kan du se de två sändningarna från dagen, dels på morgonen från Mora kyrka och dels kommunens officiella firande med utmärkelser, tal av landshövdingen och Moras unga som sjunger. spelar och dansar.

 • Lättade restriktioner för Mora kommuns utomhusanläggningar


  Vuxna och ungdomar som spelar fotboll
  Från och med 1 juni är kommunens utomhusanläggningar på Prästholmen och Hemus öppna för all idrottsverksamhet. De lättade restriktionerna innebär att det nu, förutom träningar, även är tillåtet att boka tider för matcher och tävlingar i alla åldrar.

 • Film - Paneldiskussion med unga om Strandenområdet


  Skärmbild från informationsfilm för unga om Strandenprojektet. 
  På kommunfullmäktiges nästa sammanträde den 21 juni ska Moras politiker fatta beslut om en föreslagen inriktning för vad som ska hända med Strandenområdet. Inför beslutet har Mora kommun tagit fram en film, där frågor och svar om projektet behandlas ur ett ungdomsperspektiv.

 • Moras företagsklimat något svalare 2020


  Gågatan i Mora
  Företagsklimatet mäts årligen i en enkätundersökning som genomförs av Svenskt Näringsliv. Den mätning som gjordes i januari i år visar att företagsklimatet i Mora har blivit något svalare sedan förra årets mätning. Vissa områden har förbättrats, medan annat pekar på vad som behöver förbättras.

 • Så blir årets skolavslutningar och studentfirande i Mora 


  Foto på studenter
  För andra året anordnar kommunens grundskolor och gymnasium coronaanpassade skolavslutningar och studentfiranden. Några av åtgärderna är att avgränsa klasserna och minska antalet anhöriga som får delta.