• Mora kommun söker god man och förvaltare


  Par betalar räkningar. Mostphotos.
  Vill du hjälpa någon som på grund av hälsoskäl har nedsatt förmåga att sköta sina rättsliga, ekonomiska eller personliga angelägenheter? Nu söker överförmyndarkansliet fler som kan tänka sig bli god man och/eller förvaltare.

 • Mora kommunfullmäktige sammanträder


  Klubba som används för att fastställa beslut inom politiken. Mostphotos.
  Måndag den 13 september klockan 18.30 inträffar höstens första sammanträde för Mora kommunfullmäktige. Här hittar du länkar till webbsändningen samt en förintervju med kommunfullmäktiges ordförande Lennart Sacredeus (KD).

 • Danslektioner ska stärka tjejers psykiska hälsa


  Foto på instruktörerna i Dans för Hälsa, Maja Kjellerås och Sandra Larsen.
  Dans för att stärka den psykiska hälsan? Ja, faktiskt. ”Dans för hälsa” är en vetenskapligt utvärderad metod för att minska stress och nedstämdhet hos unga. Nu erbjuder Mora gymnasium tjejer på gymnasiet att komma och dansa två gånger i veckan.

 • Hur upplever du kommunens information och tillgänglighet?


  Bild som illustrerar befolkning
  Just nu pågår en undersökning inom Mora kommun om hur tydligt det är för medborgare vart man kan vända sig i olika frågor till kommunen. Ta möjligheten att tycka till i en kort enkät!

 • Hållbarhetsbarometern 2021


  Flygbild över centrala Mora
  Nu är årets hållbarhetsbarometer klar! Här kan du läsa om hur kommunen har arbetat med att stärka den sociala, ekonomiska och miljömässiga hållbarheten i Mora under 2020.

 • Flyget kan få Dalarna att lyfta


  Mora/Siljan flygplats, från flygbanan. Pressbild från Dalaflyget.
  Idag lägger Region Dalarna, Malung-Sälen och Mora kommun fram argument till Trafikverket om trafikplikt via flyg. Trafikplikt för både Mora och Malung-Sälens kommun skulle innebära stora möjligheter för regionens utveckling, för export- och besöksnäring.

 • Mora och Orsa kommun bildar gemensam Miljö- och byggnadsförvaltning


  Stadsbyggnadsförvaltningens kontor i Mora på Fredsgatan 12. Fotograferat sommaren 2019.
  Den 1 september går Mora och Orsa kommun över i en gemensam förvaltning för miljö- och byggnadsfrågor. Målet är att erbjuda bättre service till medborgarna med en mer effektiv handläggning av ärenden.

 • Mora tar emot fem kvotflyktingar från Afghanistan


  Karta över Afghanistan.
  Just nu anländer fem afghanska kvotflyktingar till Mora kommun med kort varsel. Det handlar om en person som arbetat för Sverige i Afghanistan och den personens familj som har flugits ut från kaoset i huvudstaden Kabul.

 • Väktare på Utmelandsskolan


  Utmelandsskolan.
  Skolledningen på Utmelandsskolan sätter nu in väktare som en trygghetsåtgärd efter att personer som varit misstänkt drogpåverkade befunnit sig på skolgården.

 • Nystart för utformningen av Strandenområdet


  Strandenområdet
  Nu startar processen med att utforma Strandenområdet med de tre bygg- och fastighetsföretagen som ingår i den så kallade innovationsupphandlingen. I november kommer de tre företagen lämna in sina slutgiltiga förslag som kommunen ska välja mellan.