• Hållbarhet prioriteras i den nya förskolan på Tuvan


  Den nya förskola på Tuvan får flera investeringar som ska öka verksamhetens sociala, miljömässiga och ekonomiska hållbarhet. Bland annat investeras det i solceller och konstnärlig utsmyckning. Den nya förskolan byggs efter ett färdigt koncept, vilket är både kostnads- och tidseffektivt samt minskar klimatavtrycket.

 • Kommunstyrelsen godkänner ny näringslivsstrategi


  I Mora finns det en stark tradition av företagande och näringslivsengagemang. Kommunen strävar ständigt efter att förbättra förutsättningarna för ett mångsidigt livskraftigt näringsliv. Därför har ett förslag till en ny näringslivsstrategi tagits fram, och i tisdags beslutade kommunstyrelsen att godkänna förslaget.

 • Tidsplan godkänd – Strandenskolan planeras bli klar 2027


  Arbetet med att planera det nya skolområdet vid Stranden fortsätter. Nu pågår arbetet med att ta fram en ny detaljplan och på tisdagen godkände kommunstyrelsen projektets tidsplan där skolområdet planeras tas i bruk till höstterminen 2027. Samtidigt har Mora kommunfastigheter anlitat arkitektfirman Tengbom för att utforma skolområdet.

 • Nästa steg mot ny ishall på Prästholmens IP


  Kommunstyrelsen beslutade under tisdagens sammanträde att gå vidare med förslaget om att bygga en ny träningshall för ishockeyns barn- och ungdomsverksamhet på Prästholmens IP. Förslaget innebär att en hall av tältmodell kommer byggas. Nu ska förslaget vidare till kommunfullmäktige som fattar det slutgiltiga beslutet.

 • Han blir kommunens nya kommunikationschef


  José Gutierrez tar över tjänsten som kommunikationschef i Mora kommun. Han kommer senast från Tjänstemännens Centralorganisation (TCO) och tillträder sin nya tjänst i mars.

 • Efter hoten – så är läget på skolorna


  Läget på Canada förskola och Färnäs skola har under torsdagsförmiddagen varit lugnt , meddelar respektive rektor. Detta efter att båda verksamheterna tagit emot anonymt hot via telefonen på onsdagen. På onsdagskvällen meddelade polisen att de anhållit en person i Mora som misstänks för grovt olaga hot.

 • Ytterligare hot riktat mot skola i Mora


  Vid lunchtid på onsdagen riktades ett andra hot mot för- och grundskoleverksamheten i Mora kommun. Hotet inkom till Färnäs skola och lämnades anonymt via telefon. Händelsen har polisanmälts.

 • Hot riktat mot förskola i Mora


  Vid lunchtid på onsdagen riktades ett anonymt hot via telefon mot Canada förskola i Mora. Polis anlände snabbt till förskolan och bedömde att det inte fanns någon fara för säkerheten.

 • Ansök till Talangjakten Mora!


  Vinnare av Talangjakten 2020: från vänster Zigge, Ida och David.
  Talangjakten i Mora är tillbaka! Talangjakten är en tävling för barn och ungdomar i åldern 10-22 som drömmer om att få stå på en stor scen. Skicka in din ansökan senast 22 januari.

 • Lyckad satsning på digital delaktighet blir permanent


  Vårt samhälle blir alltmer digitaliserat, och för de som inte har möjlighet att ta till sig utvecklingen ökar risken att hamna i ett digitalt utanförskap. Därför har Mora kommun under de två senaste åren drivit ett projekt för att öka den digitala delaktigheten. Nu sammanställs rapporten efter projektet, och med facit i hand har det varit ett mycket lyckat projekt.