• Ansträngt personalläge inom äldreomsorgen – behovet av vikarier stort


  Saxnäs särskilda boende
   Personalläget inom vård och omsorg är fortsatt ansträngt inom kommunen, bland annat till följd av hög sjukfrånvaro. Behovet av vikarier är därför fortsatt stort under slutet av sommaren.

 • Bra resultat på årets sista badvattenprov


  Bild
  Nu har årets sista kvalitetskontroll av badvatten testats. Det var vattnet i Tingsnäsbadet i Saxviken som testades, och resultatet visade på ett mycket bra resultat.

 • Hundraårsfirande präglar Vasaloppets sommarvecka


  Cyklister under cykelvasan
  Vasaloppets hundraårsfirande är långt ifrån slut ännu. Jubileet fortsätter i augusti med den årliga sommarveckan, då det också blir en del nyheter.

 • Ansträngt läge på särskilda boendet på Saxnäs


  Entrén till Saxnäs särskilda boende.
  Smittspridningen av covid-19 har ökat den senaste tiden. Just nu finns flera smittade på Saxnäs särskilda boende i Mora. I nuläget är det fem av de boende som är smittade och tre i personalen.

 • Vindkraftverket på Hedboberget sålt


  Bild
  Mora kommuns försäljning av vindkraftverket på Hedboberget är nu genomgörd. Vindkraftverket såldes till vindkraftskooperativet Solivind, för 14,6 miljoner kronor.

 • Tillsättning av röstmottagare i Mora kommun


  Bild
  Den andra söndagen i september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige i Sverige. Valnämnden i varje kommun ansvarar för att rekrytera de röstmottagare som ska arbeta med förtidsröstning eller röstmottagning i en val- eller röstningslokal på själva valdagen.

 • Covidläget inom äldreomsorgen i Mora kommun


  Bild
  Smittspridningen av covid-19 har ökat under sommaren och är nu relativt stor i hela Dalarna. Eftersom endast vårdpersonal och brukare i vård- och omsorg testas så är det osäkert hur många som smittats av covid-19 i samhället.

 • Kommunen gratulerar 100-årig dalahästtillverkare


  Bild
  Fredagen den 22 juli firade Grannas A. Olssons Hemslöjd i Nusnäs 100 år. Kommunstyrelsens ordförande Anna Hed (C) och kommunfullmäktiges ordförande Lennart Sacrédeus (KD) var där för att gratulera.

 • Sommaruppehåll för insamling av möbler


  Stolar
  Integrationsenheten tar ett sommaruppehåll från insamlingen av möbler och hemutrustning till ukrainska flyktingar. Alla som redan har anmält att de vill skänka möbler kommer bli kontaktade.

 • Bli inte lurad


  Bild
  Lär dig knepen att känna igen falsk och vilseledande information. Myndigheten för psykologiskt försvar har samlat tips på sin webbplats Länk till annan webbplats. för att lära oss att känna igen falsk och vilseledande information.