• Mora bäst på heltid


  Mora toppar listan över Sveriges kommuner som har haft den största ökningen av andelen heltidsarbetande inom vård och omsorg 2021-2022. Det visar en sammanställning som Sveriges kommuner och regioner, SKR, har gjort.

 • Mora är Sveriges mest robusta landsbygdskommun


  Hur väl rustat är Sveriges kommuner för att stå emot kriser och hantera förändringar i omvärlden? Det undersöker konsultbolaget WSP i den årliga rapporten Regionernas Kamp. Där raknas Mora högst bland alla kommuner inom kategorin landsbygdskommuner.

 • Nu fortsätter arbetet med detaljplanen för Stranden


  Illustrationskarta över skolområdet samt parkeringsplatser söder om  järnvägen och norr om Wasastugan. Illustration.
  Samrådstiden för förslaget till ny detaljplan för Strandenområdet avslutades den 10 november. Nu arbetar kommunen med att besvara inkomna synpunkter och sammanställa en samrådsredogörelse.

 • Nya sidor för föreningar och föreningsstöd


  Nu finns nya sidor för föreningar och föreningsstöd på Mora kommuns webbplats. Informationen på sidorna följer de nya reglerna för föreningsstöd kultur och fritid, som kommunfullmäktige ska fatta beslut om i december. Nytt är också att föreningsnyheter får en egen sida, "nyheter och aktuellt för föreningar".

 • Bra start på längdskidsäsongen på Mora skidstadion


  Sedan någon vecka tillbaka finns det fina längskidspår på Mora skidstadion. Arbetet med att lägga ut snö pågår och skidspåren förlängs allt eftersom. Positivt för alla skidåkare är att det kalla vädret verkar hålla i sig den närmsta tiden.

 • Kommunfullmäktige sammanträder


  Måndag 27 november klockan 17.00 sammanträder kommunfullmäktige på Andreasgården i Mora. Du kan se intervjun och sammanträdet direkt via kommunens webbTV.

 • Ny webbsida för planerade och pågående arbeten


  Är du nyfiken på vilka arbeten som utförs längs vägar, utomhusmiljöer och fastigheter i kommunen? Nu lanserar vi webbsidan ”Planerade och pågående arbeten” där du hittar kortfattad information om arbeten som på olika sätt bidrar till att göra Mora bättre.

 • Nodava tar över ansvaret för återvinningsstationer


  Från årskiftet tar Nodava över driften av återvinningsstationerna i Mora, Orsa och Älvdalen när delar av den nya förpackningsordningen om kommunalt insamlingsansvar träder i kraft.

 • Företagardagar satte fokus på näringslivsfrågor


  I förra veckan genomfördes de första företagardagarna i Mora, där många företag deltog i olika aktiviteter. Nu kommer arrangörerna Mora kommun, Regionstad Mora och Företagarna i Mora utvärdera upplägg för kommande år.

 • Myrens dagliga verksamhet bjuder in till julshow


  Söndagen den 26 november arrangerar Myrens dagliga verksamhet en julshow i Våmhus kyrka. Deltagarna uppträder med sång, dans och tricks med hundar. Välkommen!