Anslutning privatperson

Mora stadsnät är det fibernät som Mora kommun äger och förvaltar. Stadsnätet ansluter privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag.

Mora stadsnät är ett så kallat ”öppet nät” vilket betyder att vi tillsammans med en kommunikationsoperatör (KO), erbjuder tjänster från flera olika tjänsteleverantörer som verkar på internetmarknaden. De tjänster som erbjuds utöver vanligt internet är bland annat IP-telefoni och IP-TV. Anslutningshastigheter på upp till 1Gbit/s erbjuds.

Med en stadsnätsanslutning får du framtidens fibernät med tillgång till kapacitetskrävande internet, telefoni och TV-tjänster med hastigheter upp till 1000 Mbit/s.

Varför fiber?
Det är billigare, de flesta sparar mellan 100 och 200 kronor per månad. Det är snabbt och stabilt med surfhastigheter på upp till 1000 Mbit/s.

Fibern är framtiden då nedläggningen av ADSL-nätet har börjat. Funderat på mobilt bredband? Mobiloperatörerna själva säger att ”mobila lösningar är bra komplement men för att streama film och TV behövs en fast fiberförbindelse”.

Med det öppna fibernätet så får du valfrihet att välja mellan många tjänsteleverantörer och det gör även att priserna pressas.

anslut.mora.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du med hjälp av mobilt BankID lägga din beställning. Har du inget Mobilt BankID så kontakta oss på stadsnat@mora.se för att få ett avtal hemskickat.

Senast uppdaterad: 5 februari 2020