Nya sidor för föreningar och föreningsstöd

Publicerad: 28 november 2023 Uppdaterad: 29 november 2023

Nu finns nya sidor för föreningar och föreningsstöd på Mora kommuns webbplats. Informationen på sidorna följer de nya reglerna för föreningsstöd kultur och fritid, som kommunfullmäktige ska fatta beslut om i december. Nytt är också att föreningsnyheter får en egen sida, "nyheter och aktuellt för föreningar".

Mellanstadiebarn med simglasögon i badhuset.

Syftet med nyhetssidan är att göra det enklare för föreningar att ta del av till exempel information och inbjudningar, men också politiska beslut som rör föreningslivet. Det kommer också läggas ut tips på olika typer av bidrag som föreningar kan söka från olika organisationer.

En annan ny sida är "söka föreningsstöd", där de olika typerna av bidrag har egna undersidor med information och tydlig väg in till föreningsportalen. Det är via föreningsportalen man sedan ansöker om de olika bidragen.

- De flesta sidorna känner man igen sedan tidigare, men vi har försökt göra informationen tydligare och mer lättillgängligt. Vi vill gärna att våra föreningar ska hitta den information de söker på vår webbplats, vi tar gärna emot synpunkter om något kan bli ännu bättre, säger Linda Sjölander, administrativ samordnare för föreningsservice i Mora kommun.

Senast uppdaterad: 29 november 2023