Information om coronaviruset
Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat covid-19.

Cykling

Att cykla är ett fantastiskt sätt att ta sig ut i naturen. Var sig du söker natursköna långturer, spännande downhill eller utmanande tävlingar så finns här något för dig.

En man och en kvinna som stannat sina cyklar för att titta på något. Han pekar. Det är en fin sommardag.

Downhill för den äventyrslystne

Gesundabergetlänk till annan webbplats bjuder på utmanande downhillcykling på banor i olika svårighetsgrad. Dessutom får du njuta av vacker natur och fantastiska utsikter.

Cykelleder i Moras vackra natur

I Mora kommun finns det milslånga grusvägar och landsvägar att färdas på, men även många stigar och leder för dig som vill ha en större utmaning.

Biking Dalarnalänk till annan webbplats hittar du cykelleder och kartor. Då cykellederna är välmarkerade och listade i svårighetsgrad är sidan extra bra för dig som är nybörjare.

Mora Outdoorlänk till annan webbplats presenterar allt från centrala turer som passar bra för dig som vill upptäcka Mora, till avancerade turer för dig som söker större utmaningar.

Visit Dalarnas webbsidalänk till annan webbplats kan du också läsa om att cykla i Mora.

Upptäck Dalarnas natur längs Siljansleden

Siljansleden sträcker sig i två slingor runt Siljan och Orsasjön. Siljansleden kan du både gå och cykla. Cykelledenlänk till annan webbplats är 31 mil och vandringsledenlänk till annan webbplats är 34 mil.

Du kan också välja att cykla bara runt Siljan, eller runt Orsasjön. Vad du än väljer så kommer Siljansleden att bjuda dig på varierad och vacker natur med både sjöar, skogar och vyer.

Besök VisitDalarna.selänk till annan webbplats för frågor och mer information om Siljansleden.

Cykellopp för den tävlingsinriktade

I Mora finns flera olika cykellopp som arrangeras av föreningar.

Har du alltid velat åka Vasaloppet men är skidor inget för dig? Åk det på cykel istället. Under Vasaloppets sommarveckorlänk till annan webbplats finns 7 cykellopp, allt från Barnens Vasalopp cykel till Cykelvasan på 90 kilometer. Du kan även springa Vasaloppet.

Vasatrampetlänk till annan webbplats är ett lopp av och för motionscyklister som arrangeras av Vasatrampet cykelklubb. Det finns flera färdvägar och distanser att välja mellan så du kan cykla det lopp som passar just dig.

Första lördagen i juni varje år är det dags för Siljan Runtlänk till annan webbplats. Siljan runt är ett motionslopp på cykel som arrangeras av Sollerö IFlänk till annan webbplats. Loppet startar och slutar på Sollerön. Du kan välja mellan tre distanser - 16 mil, 12 mil eller 7 mil.

Senast uppdaterad: 21 juli 2020