Skidåkning

I Mora finns fantastiska möjligheter till skidåkning, både inom längdåkning och utförsåkning. I Moras omgivning finns ett av Sveriges bästa skidområden. I Mora kommun hittar du även Gesundaberget och i Gopshusbacken som erbjuder utförsåkning.

Barn på slalomskidor som plogar sig nerför en backe.

Välkomna åter nästa säsong!

Skidsäsongen är avslutad för denna gång. Välkomna åter nästa säsong!

Mora skidstadion Hemus

Mora skidstadion Hemus finns välpreparerade skidspår, och många av dessa spår är elbelysta. Här finns också

  • omklädningsrum med dusch och bastu
  • värmestuga
  • vallabod
  • skidskyttebana
  • skidlekplats

Skidåkning i Mora skidstadions preparerade skidspår är avgiftsbelagda under perioden 1 november till 30 april.

Vasaloppet

Ett av Moras stora evenemang och turistattraktioner är Vasaloppet. Under Vasaloppets vintervecka sjuder Mora av liv. Över en miljon människor har åkt i något av Vasaloppen sedan starten 1922.

Vasaloppets webbplats Länk till annan webbplats. hittar du allt du kan tänkas vilja veta om Vasaloppet - historik, lopp, resultat, anmälning och mer.

En person som åker längdskidor i frostigt vinterlandskap

Längdskidåkning

För dig som vill åka längdskidåkning finns, förutom Mora skidstadion Hemus, mängder med tips, aktiviteter och turer att läsa om på Mora outdoor och Visit Dalarna.

Mora Outdoor - Längdskidor Länk till annan webbplats.Visit Dalarna - Längdskidåkning i Dalarna Länk till annan webbplats.

Utförsåkning

För dig som vill åka slalom eller snowboard finns

  • Gesundaberget (privat)
  • Gopshusbacken (kommunal, men drivs av IFK Mora Alpina klubb)

Gesundaberget

Gesundaberget ligger knappt 3 mil utanför mora tätort och mäter 514 meter över havet. Gesundaberget är en privat anläggning. Läs mer om aktiviteter, priser och öppettider på Gesundabergets webbplats Länk till annan webbplats..

Gopshusbacken

Gopshusbacken drivs av IFK Mora Alpina klubb och ligger ungefär två mil utanför Mora tätort. Besök IFK Mora Alpina klubbs webbplats Länk till annan webbplats. för mer information om aktiviteter, priser och öppettider.

På anläggningen finns det fyra stycken nedfarter, en pulkabacke och en skicrossbana. Den längsta nedfarten är 1.350 m lång och två av dem är elbelysta. Värmestuga samt servering/kiosk finns på anläggningen.

Senast uppdaterad: 14 september 2022