BUFF filmfestival för stora och små

Den 7-20 oktober arrangeras BUFF Filmfestival för stora och små i Mora och Älvdalen. Ta chansen att se barn- och ungdomsfilmer i världsklass, helt gratis! De offentliga föreställningarna är öppna för alla åldrar. I år får vi även besök av manusförfattaren och regissören Maria Blom och för den som är intresserad kommer det finnas möjlighet att prova på animering!

BUFF fimfestivalens poster 2019

MORA 7-20 oktober

Måndag 7/10: INVIGNING
Plats:
Sagabiografen

18.00 Invigning av BUFF filmfestival för stora och små
Film: The miseducation of Cameron Post (91 min. från 13 år)
Invigningstalare: Lena Ousbäck-Lilja, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen i Mora

Lördag 12/10: FAMILJELÖRDAG
Plats: Sagabiografen

10.00 Kortfilmsprogrammet:
Raffel för de små (40 min. barntillåten)
- Anglerfish, Kuap, Rut&Elias, Two Balloons, Matilda
Barnen får rösta om bästa film efter visningarna

11.00 Bamse och häxans dotter (65 min. barntillåten)

12.10 Samtal med regissören och manusförfattaren Maria Blom som har varit med och skapat Bamsefilmen. Alla barn och vuxna är välkomna att ställa frågor (30 min)

13.00 Stora stygga räven (83 min. barntillåten)

Lördag 19/10: WORKSHOP
Plats: Rosa huset, bildsalen på 2:a våningen

10.00-14.00 Välkomna till workshop i animation! Du får göra egna lerfigurer som vi sedan använder i din film-animation. iPads finns att låna på plats.
Ålder: 10-15 år
Anmälan: mejla bus-karin.johansson@mora.se eller smsa till 073-412 49 04

Söndag 20/10
Plats: Rosa huset (caféet är öppet 12.00-15.00)

10.30 Elevfilm: Mörkret, av Leon Fyrby (20 min)

11.00 Kortfilmspaket: NoJSe (76 min. från 11 år)
- Rå, Traces, Home Grown, Liar Girl

13.00 Taiki (86 min. från 8 år)

15.00 Osynliga Sue (92 min. från 10 år)

Filmfestival med fri entré för stora och små

Den 7-20 oktober är det äntligen dags igen för filmfestival i Ovansiljan. Kommunerna i Mora och Älvdalen är glada över att än en gång få samarbeta med BUFF, som är en internationell barn och ungdomsfilmfestival i Malmö.

BUFF turnerar runt på olika orter i hela Sverige med unika filmtitlar, varav många ännu inte har distribution i Sverige. Dalarna får en fantastisk möjlighet att med fantasins hjälp resa iväg runt omkring i världen tack vare filmberättandets magi. Filmerna berättas ur barn och ungas perspektiv och tar upp angelägna frågor.

Filmerna visas på kommunernas biografer. I Mora kommer det även vara visningar i Rosa huset. Det blir även slutna filmvisningar exklusivt för elever i grundskolan och gymnasiet i Mora.

Du hittar hela schemat och information om samtliga filmer i BUFFs programblad nedan. Tryckta programblad finns att hämta på våra bibliotek/kulturhus, turistbyråer, fritidsgårdar samt i visningslokalerna. Du kan också besöka BUFF filmfestivals Facebook-sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information.

Program för BUFF i norra Dalarna

Välkomna till workshop i animation

Lär dig att göra en animerad film på iPad. Du får göra egna lerfigurer som vi sedan använder i din filmanimation. Workshopen är öppen för barn och unga mellan 10-15 år. Gratis men anmälan krävs!

Datum: Lördag 19 oktober
Tid: 10.00-14.00
Plats: Rosa huset, bildsalen på andra våningen
Anmälan sker till: bus-karin.johansson@mora.se eller sms till 073-412 49 04

Maria Blom kommer till Mora

Under familjelördagen den 12 oktober visas barnfilmen Bamse och häxans dotter, och efter filmen kommer regissören och manusförfattaren Maria Blom till biografen för att prata med barnen om filmen. Maria har följt hela filmprocessen av Bamse och häxans dotter och främst jobbat med röstregin, men har även varit med vid manusarbetet, ljudmixen och castingen.

Passa på att ställa alla dina frågor om film och filmskapande! Hur gick det till att göra filmen? Och hur får Skalman egentligen plats med så mycket olika grejor under sitt skal? Alla barn och vuxna är välkomna att ställa frågor!

Datum: Lördag 12 oktober
Tid: filmen börjar 11.00, samtal med Maria börjar 12.10