Mora kommun gratulerar kungen på 75-årsdagen

De ledande politiska företrädarna för Mora kommun har på valborgsmässoafton den 30 april skickat en gratulationshälsing till kung Carl XVI Gustaf med anledning av hans 75-årsdag. Här är gratulationstelegrammet i sin helhet:

Sveriges kung Carl den xvi Gustaf 

”Vi är tacksamma för Era insatser för vårt land och folk samt gläds över alla besök i Mora kommun under Era år som Sveriges regent.

Det är för oss ett särskilt lyckat och symboliskt viktigt sammanträffande att när vårt lands konung och statschef fyller de 75, inträffar detta samma år som vi här i Mora vid vår kyrka den 14 januari högtidlighöll 500-årsdagen av grundandet av Svea Livgarde och Sveriges armé - i och med att Er företrädare konung Gustav Vasa den 14 januari 1521 utnämndes i Mora till Dalarnas hövitsman.

Lennart Sacrédeus (KD), kommunfullmäktiges ordförande
Anna Hed, Mora (C), kommunstyrelsens ordförande

”Ett digitalt telegram till vårt lands statschef på kungens 75-årsdag är ett enkelt uttryck för glädje och tacksamhet över de många starka historiska och samtida banden mellan det svenska riket och kungahuset samt vår bygd och kommun Mora”, säger Lennart Sacrédeus (KD), kommunfullmäktiges ordförande i Mora

Senast uppdaterad: 30 april 2021