Trafikverket stänger svängfil på E45 och långtidsparkering vid resecentrum flyttas

Under en tid har det funnits möjlighet att långtidsparkera på grusytan vid den västra sidan av Mora resecentrum. Till veckan kommer långtidsparkeringen flyttas till den östra sidan i samband med åtgärder inom vägprojektet Genomfart Mora. Det kommer också från och med måndag kväll vara förbjudet att åka med vänstersväng in på Stationsgatan från E45.

Kartbild över avstängd svängfil Mora resecentrum.

Avstängd svängfil för korsningen E45/Stationsvägen

För att kunna ta dig till den nya långtidsparkeringen behöver du ta den nya infarten vid cirkulationsplatsen vid Circle K. Skyltning om när den nya parkeringen börjar gälla kommer att sättas upp innan flytten. Mer information om exakt när flytten sker publiceras till veckan. För dig som har långtidsparkering vid resecentrum idag, kontakta tekniska@mora.se om du har frågor.

På måndag från cirka klockan 15.00 kommer svängfilen på E45 in till Stationsvägen också att stängas. Det innebär att det kommer vara förbjudet för dig som kommer från Noret och åker in mot centrum att svänga vänster i korsningen. För att kunna ta dig till bland annat resecentrum eller andra platser längs med Stationsvägen behöver du åka och vända i cirkulationsplatsen vid Vasagatan/Älvgatan.

Senast uppdaterad: 8 november 2021