Ministerbesök på Mora Högskolecentrum

Publicerad: 15 augusti 2022 Uppdaterad: 16 augusti 2022

Under måndagen fick Mora Högskolecentrum besök av utbildningsminister Anna Ekström (S). Under besöket fick Ekström bland annat chansen att träffa studerande och personal på Högskolecentrum.

Utbildningsminister Anna Ekström och  .

Utbildningsminister Anna Ekström och sjuksköterskestudenten Anita Andersson, som studerar vid Mora Högskolecentrum. Foto: Josef Björnetun

Mora Högskolecentrum finns för att erbjuda en bra studiemiljö för studerande som är bosatt i Mora, Orsa eller Älvdalen och studerar på högskola, universitet eller annan eftergymnasial utbildning. Centrat bedriver ingen egen utbildning, men bistår bland annat med lokaler, tentamensmöjligheter och andra praktiska frågor som kan behövas för den som studerar på distans.

Och under måndagen besöktes högskolecentrat av utbildningsminister Anna Ekström, som menar att Högskolecentrum som det i Mora är avgörande för att förse mindre kommuner med bland annat utbildade lärare och sjuksköterskor.

- Vi måste bli mycket bättre på att se till att vuxna kan få en utbildning mitt i livet. Det är väldigt svårt att flytta till en högskoleort om man är mitt i livet, och därför är lärocentrum helt nödvändigt för att man i Mora och andra orter som inte har en högskola ska kunna ha utbildat folk, säger Anna Ekström.

Senast uppdaterad: 16 augusti 2022