Högt kvalitetsbetyg till Mora gymnasium

Publicerad: 5 april 2024

Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Hotell- och turismprogrammet på Mora gymnasium har blivit certifierade av branschorganisationen Visita.

Mora gymnasium är nu ensamma i Dalarna om att ha två certifierade utbildningar.

Gruppbild under visitacertifieringen

Elever, personal och förtroendevalda tog emot certifieringen av Visita. Foto: Mora gymnasium

Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen och har sedan ett par år tillbaka infört möjligheten för gymnasieutbildningar certifiera sig enligt en kvalitetssäkringsmodell som Visita tagit fram.

Mora gymnasium har lyckas certifiera både restaurang- och livsmedelsprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och hotell- och turismprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Representanter från lokala besöksnäringsföretag deltagit i kvalitetssäkringen. Den 22 mars fick gymnasieprogrammens rektor, lärare och elever fick motta diplom vid en certifieringsceremoni på Mora Hotell.

- Vi tycker att det känns väldigt skönt att vi fått ett kvitto på att vi arbetar på ett kvalitetssäkrat sätt. Vi tror att statusen på utbildningen stärks i och med certifieringen och på så sätt ökar attraktionen för yrket, säger Monica Widell, yrkeslärare.

- Jag tycker att det känns väldigt roligt för oss som skola men framför allt för eleverna som jag hoppas kommer att få en positiv känsla och en större yrkesstolthet av att de går en bra utbildning med nära samarbete med branschen som ger stora möjligheter till roliga jobb. Det finns så många möjligheter inom besöksnäringen, både lokalt och nationellt men även internationellt, säger Magnus Andersson, biträdande rektor på Mora gymnasium.

Mora Hotells VD Petter Lund är en av representanterna från det lokala näringslivet som deltagit i certifieringen.

- Känslan av att äntligen få komma i mål med certifieringen är euforisk, förhoppningsvis så skall detta ge kursen en validering hos både elever, föräldrar och skolväsendet. Förhoppningsvis skall också detta ge föräldrar förtroende för både skolan och branschen att lita på ungdomarnas önskan om att jobba med det de tycker känns spännande, säger han.

Senast uppdaterad: 5 april 2024