Arbetsintegrerad lärarutbildning

Tillsammans med Högskolan Dalarna och kommunerna i Dalaregionen* lanserades hösten 2017 två unika utbildningsmöjligheter som innebär att du kan utbilda dig till lärare samtidigt som du jobbar hos oss och får lön.

Elever i ett klassrum

Undervisning i ett klassrum

Ersättningen är minst 18 500 kr per månad. Du utbildar dig till grundlärare mot årskurs F-3.

Vi gör den här satsningen för att vi behöver fler kompetenta, kreativa, driftiga och duktiga pedagoger till våra skolor.

Så söker du den verksamhetsintegrerade utbildningen

Läs mer om utbildningen på Högskolan Dalarnas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om du redan idag är anställd på en skola i någon av PUD*-kommunerna:

Ansökan till utbildningen senast 2022-03-15: Du söker utbildningen på antagning.se Länk till annan webbplats. på precis samma sätt som vilken utbildning som helst. Se till att du väljer det programtillfälle som anger 75% studietakt. Områdesbehörighet 6b/A6b eller motsvarande kunskaper. Urval baseras på gymnasiebetyg (meritpoäng) och/eller resultat från högskoleprov.

Ansökan till lärartjänst hos Mora kommun senast 2022-04-19. Läs mer här nedan.

Jobba hos oss
Är du intresserad av en anställning i Mora kommun kombinerad med den nya lärarutbildningen?

Sista ansökningsdag till grundlärartjänst: 2022-04-19
Ansök här till grundlärartjänsten i åk F-3 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utbildningssatsningen har tagits fram av Högskolan Dalarna i samarbete med Rådet för Pedagogiskt Utvecklingscentrum Dalarna (PUD-rådet). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är Högskolan Dalarnas och skolhuvudmännens övergripande gemensamma organ för skolutveckling och lärarutbildning.

Till rådet för Pedagogiskt Utvecklingscentrum i Dalarna (PUD-rådet) är samtliga kommuner i Dalarnas län anslutna, samt ett antal kommuner i Örebro, Västmanlands och Gävleborgs län. Till dessa kommer även ett antal fristående skolor.

Senast uppdaterad: 16 september 2022