Information om elev-iPads i grundskolan

Under din tid som elev i grundskolan i Mora får du låna en iPad. Här hittar du dokument och information kring lån av eleviPads.

Barn som använder iPads i skolan

Som elev i grundskolan i Mora får du låna en iPad att använda som lärverktyg, men innan du får ta med den hem så behöver vårdnadshavare underteckna låneavtalet.

Låneavtal för elev-iPad , 199.8 kB.

När du slutar åk 3, 6 eller 9 väljer du mellan att köpa ut eller återlämna din iPad. Om du väljer att återlämna är det viktigt att du säkerställer att iPaden är i gott skick, utan skador och att den fungerar som den ska. För att få köpa ut din iPad behöver du ha haft den under minst ett läsår. Priset baseras på iPadens ålder.

Skador och service

Om iPaden skadas eller inte fungerar ska det felanmälas till IT-enheten. En del skolor vill själva göra felanmälan medan andra skolor låter vårdnadshavare göra felanmälan. Ta kontakt med läraren och fråga vad som gäller för just din skola.

Om du själv ska göra felanmälan så fyller du i blanketten för felanmälan av elev- iPad och lämnar in tillsammans med iPaden till IT-enheten. Endast iPaden lämnas in, skyddet eller väskan behåller du hemma under tiden för reparation/service.

Blankett för felanmälan av elev-iPad , 274.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 11 januari 2023