Val av skola, anvisad plats

Du har rätt att välja vilken skola ditt barn ska gå i. Vi försöker att uppfylla dina önskemål, men det är inte alltid det går.

Alla som söker kanske inte får plats på önskad skola. Vi jobbar för att ditt barn inte ska ha alltför långt till skolan.

I god tid innan ditt barn börjar förskoleklass får du ett besked om vilken skola ditt barn är placerat på. Vill du att ditt barn ska gå på en annan skola fyller du i ansökan om skolgång i annan skola.

Ansök om att byta skola inom kommunen

Du kan också söka plats för ditt barn på en friskola i kommunen eller i annan kommun. Det är skolan som avgör om de har plats för ditt barn. Skolan har samma rätt till ersättning från kommunen som de kommunala skolorna.

I Mora har vi en friskola, den finns i Selja-Långlet. Skolan är en årskurs F-6 skola.

Läs mer på:

Ansök om skolgång i Selja-Långlets friskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 11 november 2019