Välkommen som ny elev på kulturskolan

Publicerad: 17 augusti 2023 Uppdaterad: 21 februari 2024
 Kulturskolan Mirandas logo

Hej och välkommen till Kulturskolan Miranda.

På denna sida hittar du viktig information som är bra att känna till när du börjar som ny elev hos oss eller börjar på en ny kurs.

Vi beskriver bland annat hur vi dokumenterar verksamheten med bilder, video- och ljudinspelningar, hur du enklast kontaktar kulturskolan, hur du anmäler frånvaro.

Frågor och svar

Är någonting du funderar över så går det bra att kika på vår "frågor och svar-sida", där finns svar på många vanliga frågor. Hittar du inte svar där är du välkommen att höra av dig.

Prova på

Vi erbjuder tre kostnadsfria prova på-lektioner för alla våra nya elever. Om eleven inte vill fortsätta efter tre lektioner så måste elevens lärare meddelas innan den fjärde lektionen för att ni ska slippa betala. Detta gäller endast elever som börjar på en ny kurs.

Uppsägning av plats

För att ni slippa betala avgiften för kommande termin är det viktigt att säga upp platsen i tid. Vi vill ha er uppsägning senast den sista dagen innan kommande termin börjar. Får vi inte någon uppsägning så utgår vi frå att eleven vill fortsätta.

Ledighetsansökan för undervisning i grundskolan

Gäller bara elever som spelar instrument under dagtid i grundskolan.

För att Kulturskolan Miranda ska kunna undervisa elever under grundskolans schemalagda lektionstid måste du som vårdnadshavare ansöka om ledighet för detta.

Du får en blankett av elevens lärare som ska lämnas till rektor på elevens skola. När ledigheten är beviljad behöver kulturskolan inte få tillbaka blanketten.

Om du vill skriva ut själv blanketten själv kan du hämta den på länken nedan:

Kontaktvägar till kulturskolan

Via våra kontaktsida hittar du alla lärares mejladresser samt kontaktuppgifter till administrationen. Det går också bra att nå oss via vårt kontaktformulär.

Frånvaro

Om eleven inte kan komma på sin lektion så är det viktigt att meddela detta till läraren. Skicka ett mejl eller sms till direkt elevens lärare eller använd vårt kontaktformulär vid frånvaro.

Kulturskolan kan inte ta del av frånvaroanmälan som görs till grundskolan därför är det viktigt att också meddela kulturskolan. Detta är också viktigt att meddela oss när skolan har andra aktiviteter i skolan som påverkar kulturskolelektionen – friluftsdagar, utflykter, besök på simallen, med mera.

Läsårstider och lov

En bild på en sida i en almanacka.
  • Kulturskolan följer i stort grundskolans läsår.
  • Lov och studiedagar inträffar samtidigt som grundskolans ledigheter.
  • Ibland har vi också aktiviteter på lov och helger.
  • Vissa av våra kurser har egna start- och slutdatum. I dessa fall meddelar undervisande lärare vilka datum som gäller.

Dokumentation och publicering

I Kulturskolan Miranda är det naturligt att verksamheten dokumenteras på olika sätt. Detta kan ske genom att vi fotograferar, filmar eller gör ljudinspelningar av aktiviteter där elever deltar. Materialet kan sedan komma att användas till publicering i tryck, på webb, i sociala medier och vid våra evenemang.

Exempel på hur materialet kan användas är vid reklam och marknadsföring till nya kurser, inför konserter och som inslag vid olika evenemang.

Du som elev/förälder har alltid rätt att invända mot att vara med på bilder, filmer eller ljudklipp. Ta då kontakt med kulturskolans expedition.

Senast uppdaterad: 21 februari 2024