Lediga tomter och verksamhetsmark

Vi erbjuder byggklara tomter både i tätort och på andra attraktiva platser runt om i kommunen, både till privatpersoner och företag. På den här sidan hittar du mer information om de olika tomterna.

Letar du som privatperson efter en tomt att bygga hus på? Kommunen har löpande ett mindre antal tomter för småhus till försäljning. De säljs via en upphandlad mäklare. Planering av ytterligare bostadsområden med småhus pågår och nya tomter läggs ut efter hand som de blir tillgängliga. Det finns i dagsläget ingen tomtkö.

Kommunens upphandlade mäklare är Länsförsäkringar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här hittar du kontaktuppgifter till Länsförsäkringars säljkoordinator Länk till annan webbplats..

När du köper en kommunal tomt, så tillkommer alltid nybyggnadskarta, bygglovskostnad, VA- och elanslutningar.

Letar du efter andra boendeformer? På våra bostadssidor Öppnas i nytt fönster. finns mer information.

Letar du som exploatör efter mark att bygga bostäder på? Mora kommun har detaljplanerad mark för bostäder som löpande görs tillgängliga genom markanvisningar. För tillfället pågår följande markanvisningar:

Markanvisningsprogram Måmyren , 598.4 kB.

Vi arbetar löpande för att erbjuda ytterligare markanvisningar. Kontakta mark- och exploateringsenheten om du har frågor kring kommande objekt.

Är du som företagare intresserad av att utöka din befintliga verksamhet eller etablera en verksamhet i kommunen? I Mora kommun finns tillgänglig verksamhetsmark för olika typer av verksamheter.

Du ser flera av tomterna i kartan nedan, för ytterligare information kontakta mark- och expolateringsenheten.

Senast uppdaterad: 28 juni 2024