Matsedel på Saxnäs och Gläntans boenden

Två äldre personer får mat serverad


Matsedel för Saxnäs och Gläntans äldreboenden (med reservation för mindre förändringar)


Dag



Lunch



Middag


Måndag 27/3

Pepparrotskött med kokt potatis samt pressgurka.

Vegetariskt: Veganska nuggets, sötsur sås och ris.

Dessert: Chokladmousse med bär samt lättvispad grädde.

Ugnspannkaka med bacon och lingon.

Vegetariskt: Veg.korv stroganoff och ris.

 

 

Tisdag 28/3

Tunnpalt med stekt fläsk och vitsås.

Vegetariskt: Potatisbullar, lingon och keso.

Dessert: Tiramisu.

Lasagne med kall vitlökssås och sallad.

Vegetariskt: Vegetarisk lasagnette.

Onsdag 29/3

Pocherad fisk med ägg och persiljesås samt kokt potatis.

Vegetariskt: Lyxig quornpasta .

Dessert: Silviakaka.

Kyckling med curry och kokosgrädde.

Vegetariskt: Veg. biff/ limpa/låda, sås och potatis.

Torsdag 30/3

Mustig linssoppa serverad med frallor, smör och pålägg.

Vegetariskt: Mustig linssoppa med frallor, smör och pålägg.

Dessert: Kesokaka med sylt och grädde.


Kålpudding med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka samt kokt potatis.

Vegetariskt: Veg.korv, picklad rödlök och potatismos.

 

 

Fredag 31/3

Plommonspäckad fläskarré med gräddsås , äppelmos samt kokt potatis.

Vegetariskt: Potatismoussaka vegetarisk.

Dessert: Fredagstårta.

Pastagräng med ost och skinka.

Vegetariskt: Grönsaksbiff, remouladesås och potatis.

 

 

 

Lördag 1/4

Flygande Jakob med ris.

Vegetariskt: Rotfruktsgratäng med fetaost.

Dessert: After eight päron med lättvispad grädde.

Portergryta med syltlök och morötter.

Vegetariskt: Pastagratäng med broccoli.

 

Söndag 2/4

Stekt salt sill med löksås samt kokt potatis.

Vegetariskt: Raggmunk med keso samt rårörda lingon.

Dessert: Kanelbullekaka med frosting.

Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor.

Vegetariskt: Bolognese verde och pasta.

 

 


Matsedel för Saxnäs och Gläntans äldreboenden (med reservation för mindre förändringar)


Dag



Lunch



Middag


Måndag 3/4

Vegetarisk lasagne.

Vegetariskt: Broccoligratäng med chimichurri samt morötter och purjolök.

Dessert: Annanasfromage.

Biff Stroganoff med ris.

Vegetariskt: Amoro pomodoro.

 

 

 

Tisdag 4/4

Kycklingpaj med fetaost och bacon.

Vegetariskt: Chili con quorn och ris.

Dessert: Kladdkaka med lättvispad grädde.

 

 

Pannbiff med stekt lök, rårörda lingon, inlagd gurka samt gräddsås och kokt potatis.

Vegetariskt: Apelsin och sweetchilibakad palsternacka och potatismos.

Onsdag 5/4

Skink och potatisfrestelse.

Vegetariskt: Grönsaksbiff, remouladesås och potatis.

Dessert: Risgrynspudding med saftsås.

Stekt strömming med potatismos samt smörslungade ärtor.

Vegetariskt: Bouletter, örtsås och potatis.

 

Torsdag 6/4

Ärtsoppa med fläsk.

Vegetariskt: Bulgarisk linssoppa med nybakat bröd samt pålägg.

Dessert: Tunnpannkaka med sylt och grädde.

Dillkött med kokt potatis och pressgurka.

Vegetariskt: Böngryta och potatis.

 

Fredag 7/4

Schnitzel med ugnsrostad potatis, rödvinssky samt vitlökssmör.

Vegetariskt: Crepes med champinjonstuvning.

Dessert: Fredagstårta.

Pasta med köttfärssås.

Vegetariskt: Falafel, sås, potatis och färsk inlagd gurka.

 

 

Lördag 8/4

Påsklunch Saxnäs.

Vegetariskt: Påsklunch vegetarisk.

Dessert: Cheesecakepannacotta.

Påskmiddag Saxnäs.

Vegetariskt: Påskmiddag vegetarisk.

Söndag 9/4

Kasslergratäng med ananas och chili samt ris.

Vegetariskt: Fajitakrydda blomkål med ugnsrostad potatis, coleslaw samt tortillabröd.

Dessert: Hallonfromage.

Fiskgratäng med frasigt täcke, citronsås samt potatismos.

Vegetariskt: Morotsmedaljong, citronsås och potatis.

 

 


Matsedel för Saxnäs och Gläntans äldreboenden (med reservation för mindre förändringar)

Dag

Lunch

Middag

Måndag 10/4

Bondomelett med korv och potatis.

Dessert: Citronkladdkaka med hallongrädde.

Kyckling i ugn med soltorkade tomater och vitlök serverat med matvete.


 

Tisdag 11/4

Sprödbakad sej med remouladsås och dillkokt potatis.

Dessert: Klappkräm med smak av lingon, servas med mjölk.

Blodpudding med knaperstekt bacon, lingon, keso samt rårivna morötter.

 

 

 

 

Onsdag 12/4

Stekt falukorv med stuvade makaroner samt rårivna morötter.

Dessert: Jordgubbsmousse.

Levergryta med stekt lök och knaperstekt bacon. Serveras med rårörda lingon, varma ärtor samt potatismos.

Torsdag 13/4

Spenatsoppa med kokt ägg samt nybakat bröd.

Dessert: Kärleksmums.

Färsbiff Rossini serverad med råstekt potatis samt brynta champinjoner med vitlök.

Fredag 14/4

Fisk bordelaise med potatismos, citron och ärtor.

Dessert: Fredagstårta.

Tjälknöl serverad med potatisgratäng, rödvinssås, samt gelé.

 

Lördag 15/4

Pasta med skinksås.

Dessert: Citronfromage.

Kåldolmar med potatismos samt gräddsås, rårörda lingon och pressgurka.

Söndag 16/4

Morotssoppa med mjukt bröd och pålägg.

Dessert: Silviakaka.

Köttbullar med gräddsås, lingonsylt samt potatismos.

 

Matsedel för Saxnäs och Gläntans äldreboenden (med reservation för mindre förändringar)

Dag

Lunch

Middag

Måndag 17/4

Kålpudding med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka samt kokt potatis.
Dessert: Klappkräm med smak av lingon, servas med mjölk.

Katarinas makaronilåda.

 

 

 

Tisdag 18/4

Stekt fläsk med löksås samt kokt potatis.
Dessert: Äppelkaka med vaniljsås.

Köttkorv med rotmos, senap och råkostsallad.

 

Onsdag 19/2

Kycklinggryta med dijon, grädde och dragon.
Dessert: Annanasfromage.

Janssons frestelse med ägg.

 

 

Torsdag 20/4

Ärtsoppa med fläsk.
Dessert: Tunnpannkaka med sylt och grädde.

Pocherad fisk med ägg & persiljesås samt kokt potatis.

 

Fredag 21/4

Skinkstek med gräddsås, äppelmos, inlagd gurka samt varma grönsaker.
Dessert: Fredagstårta.

Korvlåda med purjolök och äpple samt potatismos.

 

Lördag 22/4

Lasagne med kall vitlökssås och sallad.
Dessert: Vaniljkvarg toppad med exotisk fruktsallad samt granola.

Potatisbullar med bacon och rårörda lingon.

 

Söndag 23/4

Skånsk kalops med rödbetor, smörgåsgurka samt potatismos.
Dessert: Kesofrutti med skogsbär.

Laxpudding med skirat smör och gröna ärtor.

 

Matsedel för Saxnäs och Gläntans äldreboenden (med reservation för mindre förändringar)

Dag

Lunch

Middag

Måndag 24/4

Chili con carne med ris och gräddfil.
Dessert: Kanelbullekaka med frosting.

 

Stekt falukorv med persiljestuvade morötter samt kokt potatis.

Tisdag 25/4

Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon.
Dessert: Vaniljpannacotta med lättsockrade bär.

Kyckling med curry och kokosgrädde.

 

 

Onsdag 26/4

Fläsklägg med rotmos och senap.
Dessert: Cheesecake med lime och bär.

 

Fiskwallenbergare med romsås, potatismos samt citron och ärtor.

Torsdag 27/4

Portergryta med syltlök och morötter.
Dessert: Ostkaka med sylt och lättvispad grädde.

Bruna bönor med fläsk och kokt potatis.

 

Fredag 28/4

Stekt salt sill med löksås samt kokt potatis.
Dessert: Fredagstårta.

Ugnspannkaka med bacon och lingon.

 

Lördag 29/4

Fisk bordelaise med potatismos, citron och ärtor.
Dessert: Kärleksmums.

Kalvsylta med dillsås och kokt potatis.

 

Söndag 30/4

Helstekt kotlettrad med rödvinssky, bearnaisesås, varma grönsaker samt ugnsrostad potatis.

Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås.

Gulaschsoppa med creme fraiche.

 

 

Senast uppdaterad: 28 mars 2023