Matsedel på Saxnäs och Gläntans boenden

Dag | Lunch | Middag |
---|---|---|
Måndag 27/3 | Pepparrotskött med kokt potatis samt pressgurka. Vegetariskt: Veganska nuggets, sötsur sås och ris. Dessert: Chokladmousse med bär samt lättvispad grädde. | Ugnspannkaka med bacon och lingon. Vegetariskt: Veg.korv stroganoff och ris.
|
Tisdag 28/3 | Tunnpalt med stekt fläsk och vitsås. Vegetariskt: Potatisbullar, lingon och keso. Dessert: Tiramisu. | Lasagne med kall vitlökssås och sallad. Vegetariskt: Vegetarisk lasagnette. |
Onsdag 29/3 | Pocherad fisk med ägg och persiljesås samt kokt potatis. Vegetariskt: Lyxig quornpasta . Dessert: Silviakaka. | Kyckling med curry och kokosgrädde. Vegetariskt: Veg. biff/ limpa/låda, sås och potatis. |
Torsdag 30/3 | Mustig linssoppa serverad med frallor, smör och pålägg. Vegetariskt: Mustig linssoppa med frallor, smör och pålägg. Dessert: Kesokaka med sylt och grädde. | Kålpudding med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka samt kokt potatis. Vegetariskt: Veg.korv, picklad rödlök och potatismos.
|
Fredag 31/3 | Plommonspäckad fläskarré med gräddsås , äppelmos samt kokt potatis. Vegetariskt: Potatismoussaka vegetarisk. Dessert: Fredagstårta. | Pastagräng med ost och skinka. Vegetariskt: Grönsaksbiff, remouladesås och potatis.
|
Lördag 1/4 | Flygande Jakob med ris. Vegetariskt: Rotfruktsgratäng med fetaost. Dessert: After eight päron med lättvispad grädde. | Portergryta med syltlök och morötter. Vegetariskt: Pastagratäng med broccoli.
|
Söndag 2/4 | Stekt salt sill med löksås samt kokt potatis. Vegetariskt: Raggmunk med keso samt rårörda lingon. Dessert: Kanelbullekaka med frosting. | Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor. Vegetariskt: Bolognese verde och pasta.
|
Dag | Lunch | Middag |
---|---|---|
Måndag 3/4 | Vegetarisk lasagne. Vegetariskt: Broccoligratäng med chimichurri samt morötter och purjolök. Dessert: Annanasfromage. | Biff Stroganoff med ris. Vegetariskt: Amoro pomodoro.
|
Tisdag 4/4 | Kycklingpaj med fetaost och bacon. Vegetariskt: Chili con quorn och ris. Dessert: Kladdkaka med lättvispad grädde.
| Pannbiff med stekt lök, rårörda lingon, inlagd gurka samt gräddsås och kokt potatis. Vegetariskt: Apelsin och sweetchilibakad palsternacka och potatismos. |
Onsdag 5/4 | Skink och potatisfrestelse. Vegetariskt: Grönsaksbiff, remouladesås och potatis. Dessert: Risgrynspudding med saftsås. | Stekt strömming med potatismos samt smörslungade ärtor. Vegetariskt: Bouletter, örtsås och potatis.
|
Torsdag 6/4 | Ärtsoppa med fläsk. Vegetariskt: Bulgarisk linssoppa med nybakat bröd samt pålägg. Dessert: Tunnpannkaka med sylt och grädde. | Dillkött med kokt potatis och pressgurka. Vegetariskt: Böngryta och potatis.
|
Fredag 7/4 | Schnitzel med ugnsrostad potatis, rödvinssky samt vitlökssmör. Vegetariskt: Crepes med champinjonstuvning. Dessert: Fredagstårta. | Pasta med köttfärssås. Vegetariskt: Falafel, sås, potatis och färsk inlagd gurka.
|
Lördag 8/4 | Påsklunch Saxnäs. Vegetariskt: Påsklunch vegetarisk. Dessert: Cheesecakepannacotta. | Påskmiddag Saxnäs. Vegetariskt: Påskmiddag vegetarisk. |
Söndag 9/4 | Kasslergratäng med ananas och chili samt ris. Vegetariskt: Fajitakrydda blomkål med ugnsrostad potatis, coleslaw samt tortillabröd. Dessert: Hallonfromage. | Fiskgratäng med frasigt täcke, citronsås samt potatismos. Vegetariskt: Morotsmedaljong, citronsås och potatis.
|
Dag | Lunch | Middag |
---|---|---|
Måndag 10/4 | Bondomelett med korv och potatis. Dessert: Citronkladdkaka med hallongrädde. | Kyckling i ugn med soltorkade tomater och vitlök serverat med matvete.
|
Tisdag 11/4 | Sprödbakad sej med remouladsås och dillkokt potatis. Dessert: Klappkräm med smak av lingon, servas med mjölk. | Blodpudding med knaperstekt bacon, lingon, keso samt rårivna morötter.
|
Onsdag 12/4 | Stekt falukorv med stuvade makaroner samt rårivna morötter. Dessert: Jordgubbsmousse. | Levergryta med stekt lök och knaperstekt bacon. Serveras med rårörda lingon, varma ärtor samt potatismos. |
Torsdag 13/4 | Spenatsoppa med kokt ägg samt nybakat bröd. Dessert: Kärleksmums. | Färsbiff Rossini serverad med råstekt potatis samt brynta champinjoner med vitlök. |
Fredag 14/4 | Fisk bordelaise med potatismos, citron och ärtor. Dessert: Fredagstårta. | Tjälknöl serverad med potatisgratäng, rödvinssås, samt gelé.
|
Lördag 15/4 | Pasta med skinksås. Dessert: Citronfromage. | Kåldolmar med potatismos samt gräddsås, rårörda lingon och pressgurka. |
Söndag 16/4 | Morotssoppa med mjukt bröd och pålägg. Dessert: Silviakaka. | Köttbullar med gräddsås, lingonsylt samt potatismos.
|
Dag | Lunch | Middag |
---|---|---|
Måndag 17/4 | Kålpudding med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka samt kokt potatis. | Katarinas makaronilåda.
|
Tisdag 18/4 | Stekt fläsk med löksås samt kokt potatis. | Köttkorv med rotmos, senap och råkostsallad.
|
Onsdag 19/2 | Kycklinggryta med dijon, grädde och dragon. | Janssons frestelse med ägg.
|
Torsdag 20/4 | Ärtsoppa med fläsk. | Pocherad fisk med ägg & persiljesås samt kokt potatis.
|
Fredag 21/4 | Skinkstek med gräddsås, äppelmos, inlagd gurka samt varma grönsaker. | Korvlåda med purjolök och äpple samt potatismos.
|
Lördag 22/4 | Lasagne med kall vitlökssås och sallad. | Potatisbullar med bacon och rårörda lingon.
|
Söndag 23/4 | Skånsk kalops med rödbetor, smörgåsgurka samt potatismos. | Laxpudding med skirat smör och gröna ärtor.
|
Dag | Lunch | Middag |
---|---|---|
Måndag 24/4 | Chili con carne med ris och gräddfil.
| Stekt falukorv med persiljestuvade morötter samt kokt potatis. |
Tisdag 25/4 | Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon. | Kyckling med curry och kokosgrädde.
|
Onsdag 26/4 | Fläsklägg med rotmos och senap.
| Fiskwallenbergare med romsås, potatismos samt citron och ärtor. |
Torsdag 27/4 | Portergryta med syltlök och morötter. | Bruna bönor med fläsk och kokt potatis.
|
Fredag 28/4 | Stekt salt sill med löksås samt kokt potatis. | Ugnspannkaka med bacon och lingon.
|
Lördag 29/4 | Fisk bordelaise med potatismos, citron och ärtor. | Kalvsylta med dillsås och kokt potatis.
|
Söndag 30/4 | Helstekt kotlettrad med rödvinssky, bearnaisesås, varma grönsaker samt ugnsrostad potatis. Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås. | Gulaschsoppa med creme fraiche.
|