Koka vattnet i Bergkarlås, Gesunda och på Sollerön
I samband med en avgrävd vattenledning under tisdagen har orent vatten kommit in i ledningssystemet i Bergkarlås. Ledningen är nu lagad men vattnet behöver kokas till dryck och mat. I Gesunda och på Sollerön ska vattnet kokas på grund av risk för vattenburen smitta.

Seniorboende

Seniorboende är en boendeform för personer som är eller kommer att bli pensionärer inom en snar framtid. På ett seniorboende ordnas ofta gemensamma aktiviteter såsom bridgekvällar, snickarkurser, studiecirklar eller bara gemensamt fika. Det är ofta bostadsrättsföreningar som bildar seniorboende.

En äldre kvinna visar upp sina kort under ett bridge-spel


Här är våra seniorboenden i Mora kommun

Björkudden ett särskilt boende

Seniorboende +55 på Vasagatan i centrala Mora. Kontakta Brf Midsommardansens ordförande för mer information.

Björkudden ett särskilt boende

Dalagården är ett seniorboende i Mora Centrum, cirka 350 meter från Mora Kyrka. Det är avsett för dig som klarar din vardag helt själv eller med hjälp av hemtjänst.

På Dalagården finns totalt 34 lägenheter i olika storlekar, till varje lägenhet finns ett förråd. Lägenheterna är tillgänglighetsanpassade och samlade i en byggnad med en stor ljus entré i mitten, i trapphuset finns även en hiss. På de två övre planen finns gemensam tvättstuga. 

Ansökan görs hos Socialförvaltningens förvaltningsassistent och kösystem gäller.

Ansökan seniorboende , 93.6 kB.

Senast uppdaterad: 11 september 2020