Buss, tåg och flyg

I Mora finns det två stationer för tåg, Mora resecentrum och det centrumnära Morastrand station. Hållplatser för buss finns över hela Mora, där Dalatrafik ansvarar för kollektivtrafiken.

Resecentrum i Mora.

Inom kommunen och mellan kommunerna i länet är det Dalatrafik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som har hand om bussförbindelserna. Bolaget ägs gemensamt av Region Dalarna och länets 15 kommuner.

Bussförbindelser mellan Stockholm och Mora finns dagligen och resan tar ca 4-4,5 timmar. Trafiken sköts av MasExpressen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Det finns två hållplatser för tåg i Mora, en på Mora resecentrum och en på Morastrand station.

Tåg i Bergslagen Länk till annan webbplats. är ett regionalt tågbolag som trafikerar kortare sträckor i Dalarna. Tåg går flera gånger dagligen mellan Morastrand station och Borlänge Centralstation. Tågen stannar även vid Mora resecentrum.

Även SJ Länk till annan webbplats.trafikerar sträckan, och deras tåg går bland annat till och från Stockholm och Arlanda flygplats. I Mora stannar tågen endast vid Mora resecentrum.

Mora-Siljan flygplats är en regional flygplats och ligger 6 kilometer sydväst om Mora centrum.

Flygplatsen drivs av AB Dalaflyget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som ägs av Mora, Falun och Borlänge kommuner och Region Dalarna. Flygplatsen är också bas för Ovan Siljans flygklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Under sommarhalvåret går det att åka på kryssning över Siljan från Mora, Rättvik eller Leksand med M/S Gustaf Wasa. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 22 februari 2024