Koka vattnet i Bergkarlås, Gesunda och på Sollerön
I samband med en avgrävd vattenledning under tisdagen har orent vatten kommit in i ledningssystemet i Bergkarlås. Ledningen är nu lagad men vattnet behöver kokas till dryck och mat. I Gesunda och på Sollerön ska vattnet kokas på grund av risk för vattenburen smitta.

Se Mora kommuns telefonväkteri om Strandenområdet

Den 16 juni sände Mora kommun ett telefonväkteri med syftet att besvara frågor och funderingar från allmänheten kring vad som händer med Strandenområdet. Telefonväkteriet sändes i kommunens webbTV och på Radio Siljan.

Se telefonväkteriet direkt i videon ovan eller titta på vår webbTV-kanal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Strandenområdet är den ”grusplan” i centrala Mora som ligger vid Rosa huset och där den tidigare Strandens skola låg. Ytan används under Vasaloppsarrangemangen, men är i övrigt till stor del outnyttjad.

Den 1 juni fattade kommunstyrelsen ett nytt inriktningsbeslut för utvecklingen av Strandenområdet. I det nya förslaget är flytten av kulturhus och bibliotek från centrum borttaget, medan en satsning på ny 7-9-skola med idrottshall ligger kvar. Den 21 juni ska kommunfullmäktige fatta beslut om det nya förslaget till inriktning på Strandenområdet.

Telefonväkteriet

Den 16 juni arrangerade Mora kommun i samverkan med Radio Siljan ett telefonväkteri där allmänheten kunde ställa frågor till Mora kommuns panel.

Med i panelen är:

• Anna Hed (C), kommunstyrelsens ordförande