Information om coronaviruset
Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat covid-19.

Film, musik och teater

Mora har ett rikt kulturutbud med något för alla åldrar. Här finns kulturlov för barn och unga, arrangemang på kulturhuset, Kulturskolan Miranda, konstutställningar och mer.

Barn med popcornskålar och 3D-glasögon

Film

Den filmintresserade kan alltid se aktuella filmer på Sagabiografen mitt i centrala Mora. Du hittar Sagabiografen på Kyrkogatan 21. Sagabiografen är en del av Filmstadenlänk till annan webbplats och visar aktuella biofilmer sju dagar i veckan.

Mora filmstudio

Mora Filmstudiolänk till annan webbplats är en ideell förening vars målsättning är att visa kvalitetsfilm till ett lågt pris. För att ta del av Mora Filmstudios biovisningar krävs medlemskap som löses terminsvis. Filmerna visas på Sagabiografen en gång i månaden.

Mora bibliotek

Mora bibliotek finns ett stort utbud av filmer för både barn, unga och vuxna att hyra. Det kostar 10 kronor per film och du får ha den i tre dygn. Du måste vara 15 år för att hyra. Det är gratis att skaffa lånekort och det gör du enkelt när du besöker biblioteket.

Man med gitarr på en scen

Musik

Vattnäs konsertlada

Vattnäs konsertladalänk till annan webbplats är Dalarnas enda operahus. Varje sommar sätter konsertladan upp en nyproducerad opera.

Kulturskolan Miranda

Kulturskolan Miranda i Mora har en bred musikundervisning för både enskilda och grupper. Flera gånger per år arrangeras det uppskattade och välbesökta konserter med kulturskolans elever.

Konserter på kulturhuset

kulturhuset i Mora arrangeras det ofta kulturevenemang, däribland livemusik. Där har du också möjlighet att arrangera egna konserter.

Visit Dalarnalänk till annan webbplats kan du hitta fler musikarrangemang

vitklädda människor som rör sig över en mörs scen

Teater

Mora Orsa Rättvik Scen- och riksteaterförening

Mora Orsa Rättvik Scen- och riksteaterföreninglänk till annan webbplats är en arrangörsförening som underlättar och hjälper arrangörer i Mora, Orsa och Rättvik att genomföra offentliga scenframträdanden. Föreningen tar gärna emot nya medlemmar.

Önskemål om föreställningar eller andra arrangemang mottages tacksamt Kontakta föreningen direkt.

Barnteater

kulturhuset arrangeras varje år flera barnteaterföreställningar som är öppna för alla som vill. Håll utkik i evenemangskalendern efter aktuella föreställningar.

Senast uppdaterad: 2 juli 2020