Film, musik och teater

Mora har ett rikt kulturutbud med något för alla åldrar. Här finns BUFF Filmfestival för stora och små, Kulturskolan Miranda, kammarmusikfestivalen Vinterfest och mer.

Barn med popcornskålar och 3D-glasögon

Film

Den filmintresserade kan alltid se aktuella filmer på Sagabiografen mitt i centrala Mora. Du hittar Sagabiografen på Kyrkogatan 21. Sagabiografen är en del av Filmstadenlänk till annan webbplats och visar aktuella biofilmer sju dagar i veckan.

BUFF Filmfestival för stora och små

I oktober arrangeras BUFF Filmfestival för stora och små. Ta chansen att se barn- och ungdomsfilmer i världsklass, helt gratis! De offentliga föreställningarna är öppna för alla åldrar. Läs mer om BUFF filmfestival.

Mora filmstudio

Mora Filmstudiolänk till annan webbplats är en ideell förening vars målsättning är att visa kvalitetsfilm till ett lågt pris. För att ta del av Mora Filmstudios biovisningar krävs medlemsskap som löses terminsvis. Filmerna visas på Sagabiografen en gång i månaden.

Mora bibliotek

Mora bibliotek finns ett stort utbud av filmer för både barn, unga och vuxna att hyra. Det kostar 10 kronor per film och du får ha den i tre dygn. Du måste vara 15 år för att hyra. Det är gratis att skaffa lånekort och det gör du enkelt när du besöker biblioteket.

Man med gitarr på en scen

Musik

Vattnäs konsertlada

Vattnäs konsertladalänk till annan webbplats är Dalarnas enda operahus. Varje sommar sätter konsertladan upp en nyproducerad opera.

Vinterfest

Vinterfestlänk till annan webbplats är en "classical music festival that rocks". I alla fall om man ska tro The Times. Vinterfest är en internationell kammarmusikfestival i Mora, Orsa och Älvdalen som Mora kommun är med och arrangerar.

Den isländske pianisten Víkingur Ólafssonlänk till annan webbplats gör sitt sista år som konstnärlig ledare för festivalen, som går av stapeln 15-17 februari 2019.

Kulturskolan Miranda

Kulturskolan Miranda i Mora har en bred musikundervisning för både enskilda och grupper. Flera gånger per år arrangeras det uppskattade och välbesökta konserter med kulturskolans elever.

Konserter på kulturhuset

kulturhuset i Mora arrangeras det ofta kulturevenemang, däribland livemusik. Där har du också möjlighet att arrangera egna konserter.

Visit Dalarnalänk till annan webbplats kan du hitta fler musikarrangemang

vitklädda människor som rör sig över en mörs scen

Teater

Mora Orsa Rättvik Scen- och riksteaterförening

Mora Orsa Rättvik Scen- och riksteaterföreninglänk till annan webbplats är en arrangörsförening som underlättar och hjälper arrangörer i Mora, Orsa och Rättvik att genomföra offentliga scenframträdanden. Föreningen tar gärna emot nya medlemmar.

Önskemål om föreställningar eller andra arrangemang mottages tacksamt Kontakta föreningen direkt.

Barnteater

kulturhuset arrangeras varje år flera barnteaterföreställningar som är öppna för alla som vill. Håll utkik i evenemangskalendern efter aktuella föreställningar.

Senast uppdaterad: 19 september 2019