Användandet av offentlig plats

Upptäck möjligheterna på Mora kommuns offentliga platser. Använd gator, vägar, torg och parker för din verksamhet. Följ våra riktlinjer för att skapa lockande uteserveringar, välutformade möbler och mer. Gör den offentliga platsen till din egen!

Bild

Tack vare Mora kommuns e-tjänst och polisens e-tjänst kan du nu smidigt förfråga om platsens tillgänglighet och ansöka om polistillstånd online, vilket ger dig en bättre förberedelse för ditt evenemang på offentlig plats.

Innan du ansöker om polistillstånd, rekommenderar vi att du först gör en förfrågan till Mora kommun. Detta steg är valfritt men kan hjälpa dig att få tidig information om tillgänglighet och eventuella hinder för ditt evenemang på offentlig plats.

  1. Använd Mora kommuns e-tjänst och fyll i nödvändig information om ditt evenemang.
  2. Skicka in din förfrågan till kommunen.
  3. Vänta på svar från kommunen. Du kommer att få information om platsens tillgänglighet och eventuella hinder för din tillställning.

Starta e-tjänsten: Offentlig plats - förfrågan Länk till annan webbplats.

När du har fått ett positivt svar från Mora kommun kan du gå vidare och ansöka om polistillstånd för ditt evenemang. Här är stegen för att ansöka om polistillstånd:

  1. Besök polisens och använd formuläret där.
  2. Fyll i formuläret noggrant med all nödvändig information om ditt evenemang och platsen du vill använda.
  3. Lämnar in din ansökan till polisen och betala ansökningsavgiften.
  4. Kommunen fungerar som en remissinstans åt polisen och kan ge ytterligare råd om platsval och utformning.

Starta e-tjänst: Ansökan om polistillstånd Länk till annan webbplats.

Mora kommun tar ut en ersättning för markupplåtelse. Se till att du har de nödvändiga arrangemangen och betalningarna klara innan ditt evenemang.

Om polisen godkänner din ansökan, får du tillstånd att genomföra ditt evenemang på offentlig plats. Följ noga de villkor och riktlinjer som anges i tillståndet.

För vissa verksamheter på offentlig plats kan det krävas ytterligare tillstånd, såsom bygglov, alkoholserveringstillstånd eller livsmedelshantering. Kontrollera vilka tillstånd som kan vara relevanta för ditt evenemang och ansök om dem i god tid.

Senast uppdaterad: 12 januari 2024