Mora familjecentral

Familjecentralen riktar sig till alla blivande föräldrar och familjer med barn 0-6 år. Här arbetar vi tillsammans för dig och ditt barns bästa - Mödrahälsovården, Barnhälsovården, Elevhälsoenheten, Öppna Förskolan och familjebehandlare. Alla verksamheter är samlade under ett tak. Det är frivilligt, öppet för alla familjer oavsett hur familjen ser ut. Det kostar inget att besöka Familjecentralens verksamheter.

Det går bra att fråga om det mesta. Vi finns till som stöd för er.

Bild på Mora Familjecentral

Den öppna förskolan är familjecentralens hjärta och centrum. Hit kan ni komma för att leka, lära, få stöd i föräldraskapet och lära känna andra familjer. Ni kommer och går som det passar er under öppettiderna, ingen anmälan behövs. Här arbetar förskollärare och ibland finns det planerade aktiviteter som är frivilliga att delta i, till exempel sångstunder. Du har själv ansvar för barnet när ni är här. På öppna förskolan kan du även träffa de andra som arbetar på familjecentralen. Då kan du passa på att ställa frågor också till dem om det är något som du undrar över.

Öppna Förskolan Länk till annan webbplats. länk till annan webbplats

Socialtjänstens rådgivare kan hjälpa dig med frågor och funderingar i din familjesituation eller kring att vara förälder. Här kan du också få hjälp med att kontakta olika myndigheter eller få annan samhällsinformation.

Här kan du träffa barnmorskan under hela graviditeten. Föräldrastöd erbjuds både individuellt och i grupp. Graviditeten väcker ofta många tankar som vi kan hjälpa dig få svar på. När ditt barn är fött går du hit för efterkontroll och kan också få råd om preventivmedel.

Barnmorskemottagningen Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Här erbjuds hälsobesök, råd och stöd och vaccinationer fram tills barnet börjar skolan. Målsättningen för besöken är att främja barns hälsa, trygghet och utveckling där vi bland annat samtalar kring kost, sömn och andra behov. Föräldrastöd erbjuds både individuellt och i grupp.

Barnhälsovården Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Välkommen till oss!

Senast uppdaterad: 30 januari 2024