Fiber från Mora stadsnät

Vi har stängt ner uteverksamheten för säsongen. Vi startar upp igen under maj 2023. Nu går det att beställa fiberanslutning i vårt nya system, se länken nedan.

PLATTFORMSBYTE I MORA STADSNÄT

Veckorna 20 – 22 genomförs ett plattformsbyte i fastigheter anslutna till Open Universe i Mora Stadsnät.
Under dagen som arbetet pågår kan du uppleva störningar och avbrott i dina tjänster, om driftstörningen kvarstår testa att starta om din utrustning. Här hittar du vilken dag just din adress flyttas. https://www.openuniverse.se/plattformsbyte-i-mora-stadsnat/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mora stadsnät är det fibernät som Mora kommun äger och förvaltar. Stadsnätet ansluter privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag.

Strategi och mål
Mora Kommun har beslutat att vi ska följa den nationella bredbandsstrategin. Där ett av målen är att 98 procent bör ha tillgång till bredband om minst 1 Gbit/s i hemmet och på arbetet, resterande 1,9 procent bör ha tillgång till minst 100 Mbit/s, och 0,1 procent bör ha tillgång till minst 30 Mbit/s senast år 2025.

Under de senaste åren så har Mora Stadsnät arbetat målmedvetet med utbyggnaden och kan nu konstatera att vi nu uppnår målet att erbjuda fiberanslutning till 98% av kommunens hushåll och företag