Mora skidstadion - Hemus

På Mora skidstadion finns asfalterad rullskidbana, utegym och hinderbana.
På vintern finns välpreparerade skidspår, och många av dessa spår är elbelysta. Det finns även en skidskyttebana och skidlekplats.

Spårpreparering avslutad

Spårpreparering är nu avslutad för längdskidsäsongen 2023-2024.

Tack för besöken under vintern. Välkommen tillbaka nästa säsong!

Hemusgården ligger i direkt anslutning till Mora Skidstadion och här kan alla nyttja omklädningsrum, dusch och bastu kostnadsfritt.

Öppettider omklädningsrum/dusch:

  • Söndag-torsdag kl. 06.00-22.30
  • Fredag-lördag kl. 06.00-21.00

Hitta till Hemusgården Länk till annan webbplats.

Hemusgården ägs av IFK Mora idrottsallians som består av sex olika klubbar: fotboll, skidor, orientering, gymnastik, alpin och friidrott.
I byggnaden finns en serviceavdelning med duschar, bastu och omklädningsrum som hyrs av Mora kommun och som är öppen för alla.

Det finns möjlighet att hyra samlingslokalen och kök när IFK-klubbarna inte använder dessa.
Huset kan användas i samband med träningar, tävlingar, avslutningar sociala sammankomster möten, läger och andra tillfällen.

Bokning sker genom Föreningsservice.

 

Bild på Hemusgården

Discgolfpark

Välkommen till Mora skidstadion Hemus för att testa discgolf. Banan har en blandning av skog, gräs och sandpartier. Den största delen av banan består av skog.

Hitta mer information och bilder på Mora Outdoors webbplats Länk till annan webbplats.. På Mora Discgolf Parks facebooksida Länk till annan webbplats. kan du se en film som visar banans 18 hål.

Hinderbana

På hinderbanan kan du testa och träna upp din styrka med naturen som kuliss.

Hinderbanan i Hemus har 10 olika stationer med övningar som armgång, däckvältning och klättring. Banan ligger ungefär 400 meter från parkeringarna och omklädningshusen i början av Mora skidstadion i Hemus. I närheten av hinderbanan finns utegym och slogbod.

Utomhusgym

I Hemus, vid skidlekplatsen, finns ett utomhusgym. Utomhusgym passar både unga, vuxna och pensionärer. Hit går du när du vill träna helt gratis, med din egen kroppstyngd som verktyg.

Utomhusgym Hemus

Aktivitetsrunda Naturkul

Runt en sträcka på en km finns fyra platser med skyltarna Naturkul.
På varje plats finns två skyltar, en där du hittar instruktioner på skylten, och en där du skannar en QR-kod för att komma till utmaningen.

På Naturkul för yngre barn hittar du instruktionerna direkt på skylten. Det består av tolv olika uppdrag, tre per skylt, som barnen som utföra. Varje uppdrag tar cirka 2 minuter att genomföra.

Naturkul för äldre barn och vuxna består av fyra skyltar, där varje skylt utgör en gren i en fyrkamp. Varje skylt har en QR-kod som leder till sidor där grenarna presenteras.
Grenarna ändras efter säsong.

Hitta Naturkul i Hemus Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 11 april 2024