Idrott, motion och aktiviteter

Oavsett om du söker träning i grupp eller motivation för egen träning, så finns det aktiviteter för alla. Vi samarbetar med Visit Dalarna och här hittar du information om de olika alternativen som finns i kommunen.

Mora Outdoor

På Mora Outdoors webbplats hittar du de möjligheter till friluftsliv som finns i Mora.

Ländskidåkning

Cykel

Att cykla är ett fantastiskt sätt att ta sig ut i naturen. Här i Mora kommun finns det milslånga grusvägar att färdas på, men även många stigar och leder för dig som vill ha en större utmaning. Läs mer på:

Skridskoåkning

Vill du åka skridskor, spela hockey i ishallen eller ta en tur på på någon av alla våra naturisar. Vi samarbetar med Visit Dalarna som samlar information om vart du kan åka för de bästa isarna.

Ishallar och spolade utomhusbanor i kommunen

I Mora finns kommunens ishall. I ishallen kan du åka skridskor när det är allmänhetens åkning. I byar runt om i Mora finns spolade utomhusbanor. Det är föreningar som underhåller isarna och ser till att isarna skottas från snö.

Orsa-Mora Skating

Plogade skridskobanor på Siljan vid Saxviken samt på Orsasjön

Säker på isen

All skridskoåkning sker på egen risk såväl i ishallen som på naturisarna utomhus. Brandkåren Norra Dalarna har samlat goda råd och tips för dig som ska på skridskotur.

Senast uppdaterad: 3 februari 2019