Skidåkning

I Mora finns fantastiska möjligheter till skidåkning, både inom längdåkning och utförsåkning. I Moras omgivning finns ett av Sveriges bästa skidområden. I Mora kommun hittar du även Gopshusbacken som erbjuder utförsåkning.

Barn på slalomskidor som plogar sig nerför en backe.

Mora skidstadion Hemus

Mora skidstadion Hemus finns välpreparerade skidspår, och många av dessa spår är elbelysta. Här finns också

  • omklädningsrum med dusch och bastu
  • skidskyttebana
  • skidlekplats

Skidåkning i Mora skidstadions preparerade skidspår är avgiftsbelagda under perioden 1 november till 30 april.

Vasaloppet

Ett av Moras stora evenemang och turistattraktioner är Vasaloppet. Under Vasaloppets vintervecka sjuder Mora av liv. Över en miljon människor har åkt i något av Vasaloppen sedan starten 1922.

Vasaloppets webbplats Länk till annan webbplats. hittar du allt du kan tänkas vilja veta om Vasaloppet - historik, lopp, resultat, anmälning och mer.

En person som åker längdskidor i frostigt vinterlandskap

Längdskidåkning

För dig som vill åka längdskidåkning finns, förutom Mora skidstadion Hemus, mängder med tips, aktiviteter och turer att läsa om på Mora outdoor och Visit Dalarna.

Mora Outdoor - Längdskidor Länk till annan webbplats.Visit Dalarna - Längdskidåkning i Dalarna Länk till annan webbplats.

Utförsåkning

För dig som vill åka slalom eller snowboard finns

  • Gopshusbacken (kommunal, men drivs av IFK Mora Alpina klubb)

Gopshusbacken

Gopshusbacken drivs av IFK Mora Alpina klubb och ligger ungefär två mil utanför Mora tätort. Besök IFK Mora Alpina klubbs webbplats Länk till annan webbplats. för mer information om aktiviteter, priser och öppettider.

På anläggningen finns det fyra stycken nedfarter, en pulkabacke och en skicrossbana. Den längsta nedfarten är 1.350 m lång och två av dem är elbelysta. Värmestuga samt servering/kiosk finns på anläggningen.

Senast uppdaterad: 10 november 2023