Vad?

De nya lokalerna byggs i hus V, efter att bygg- och anläggningsprogrammet lämnat lokalerna. Ombyggnationen kräver en total renovering av lokalerna för att anpassas till programmets verksamhet, med bland annat klassrum, gym och vallarum. Ombyggnationen beräknas kosta mellan 12 och 14 miljoner kronor.

I projektet ges möjligheter för elever från bygg- och anläggningsprogrammet att medverka.

Varför?

Skidgymnasiet har vuxit i både antal elever och lärare sedan starten på 1990-talet. Idag har längdskidåkning och skidorientering intag för 12 samt 8 elever i varje årskurs. Under hösten 2022 startade även intag för 4 elever i skidskytte. Maxkapaciteten för skidgymnasiet är 96 elever fördelade på 4 årskurser som kommer att samsas i de nya lokalerna. Verksamhetens mål är att få tillgång till ändamåsenliga lokaler där utbildning kan hållas med bra uppsikt.

Mora gymnasium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder idrottsutbildningar inom en rad olika sporter och skapar möjligheter för elever som vill idrotta och samtidigt satsa på en bra gymnasieutbildning. Skolan har genom åren utbildat många ambitiösa och duktiga elitidrottare varav några nått hela vägen till VM- och OS-medaljer.

När?

Rivningsarbetet i hus V påbörjades i november 2023 och i januari 2024 startade byggnationen. Planen är att skidgymnasiet ska kunna flytta in hela sin verksamhet till skolstarten i augusti 2024. På sidan pågående och planerade arbeten hittar du bilder och mer information Öppnas i nytt fönster..

Det är ännu inte bestämt vad som händer med skidprogrammets tidigare lokaler på området Gödslan.

Vem kan jag kontakta för mer information?

För ytterligare information kontakta kommuns kundtjänst Öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 24 juni 2024