Bo i Lärkastugan

Du som är yrkesverksam kulturarbetare kan ansöka om att få hyra den kulturhistoriskt värdefulla Lärkastugan. Lärkastugan kan hyras för 1 500 kronor per vecka under juni, juli och augusti.

1928 lät fotografen och folklivsforskaren Karl Lärka bygga en traditionell enkelstuga i timmer som fäbodställe vid natursköna Klikten på Sollerön i Mora. Gården med stugan, härbre och uthus ligger mitt i Dalarnas största gravfält från vikingatiden och med vacker utsikt över bergskedjorna i norr.

Karl donerade gården till Svea och Karl Lärkas stiftelse med önskan om att fler kulturarbetare skulle kunna få vistas där för att finna ro och inspiration.

Lärkastugan på Sollerön

Lärkastugan vackert belägen på Sollerön

Charmig stuga med vacker utsikt

Lärkastugan är charmig och vacker med enkel standard. I stugan finns kylskåp, elspis, husgeråd och sängkläder. Stugan är tidsenligt inredd med en väggfast kort sovalkov (165 cm) för en person samt bord och sittmöbler. Två hopfällbara extrasängar finns.

På gården finns ett utedass med vacker utsikt. Dricksvatten hämtas på Sollerö hembygdsgård. Du tar själv med dig lakan och handdukar.

Senast uppdaterad: 9 april 2024